El i renovering og ombygning – hvad skal der tænkes på?

Ved renovering og ombygning af boliger og erhvervsbygninger er det vigtigt, at der tages højde for el-installationerne. Der kan være behov for at ændre eller tilføje el-installationer, så de passer til den nye indretning.

Hvis ikke der tages højde for dette, kan det have alvorlige konsekvenser for både bygningens sikkerhed og for de mennesker, der befinder sig i den.

Derfor er det vigtigt, at man ved renovering og ombygning sætter sig ind i, hvilke el-installationer der skal vurderes, og hvordan man sikrer sig, at de bliver installeret korrekt.

I dette indlæg vil vi komme ind på nogle af de ting, du skal have for øje, når det kommer til el i renovering og ombygning.

Nyt badeværelse

Når der skal laves nyt badeværelse, skal der også tænkes på nyt el. Dette gælder især, hvis der skal installeres nye sanitetsgenstande. 

Hvis der for eksempel skal installeres  en ny bruseniche med tilbehør, skal der også installeres en ny stikkontakt. Denne skal have en afbryder med jordfejlafbryder, så der er sikkerhed for, at der ikke er nogen fare for kortslutning. Dertil skal stikkontakten også være placeret, så der er let adgang til den, hvis der skulle være behov for at slukke for den.

Derudover skal der også tænkes på belysningen i badeværelset. Hvis badeværelset skal have nyt loft, skal der også installeres nye lamper. Dette gælder især, hvis der skal installeres nyt loft i badeværelset. Lamperne skal være placeret på en sådan måde, at der er let adgang til afbryderen, hvis der skulle være behov for at slukke for den.

Bedre lys med indbygget spots

En anden ting, du skal have for øje, når det kommer til el i renovering og ombygning, er spots. Spots er især gode til at skabe et bedre lys i en bolig. 

Spots kan for eksempel installeres i loftet. På den måde kan du få et bedre lys i boligen, uden at det er nødvendigt at have et loft i badeværelset. Spots kan også installeres i væggene. På den måde kan du få et bedre lys i boligen, uden at det går ud over den æstetiske indretning.

Spots skal altid installeres af en professionel, så du er sikker på, at der ikke sker nogen form for fejl.

Elinstallation efter ny standard og lovgivning

En anden ting, du skal have for øje, når det kommer til el i renovering og ombygning, er, at elinstallationerne skal være i overensstemmelse med den nyeste standard og lovgivning. 

Det betyder, at der skal installeres nye stikkontakter, afbrydere og ledninger. Det er vigtigt, at der installeres nye stikkontakter og afbrydere, så du er sikker på, at der ikke sker nogen form for fejl.

Sådan finder du den rigtige elinstallatør

Det er vigtigt, at der vælges den rigtige elinstallatør, når det kommer til renovering og ombygning. 

Der skal vælges en elinstallatør, der har den nødvendige erfaring og viden. Det er også vigtigt, at elinstallatøren har de nødvendige certifikater og godkendelser. 

Derudover skal du sørge for, at elinstallatøren har en ansvarsforsikring. På den måde er du sikker på, at du ikke kommer til at betale for eventuelle skader, der måtte opstå under renovering og ombygning.

Konklusion

Der er mange ting, du skal have for øje, når det kommer til el i renovering og ombygning. Det er vigtigt, at der tages højde for elinstallationerne, så du er sikker på, at de bliver installeret korrekt. 

Derudover skal der også tænkes på, hvorledes installationerne skal placeres, så der er let adgang til afbryderen, hvis der skulle være behov for at slukke for den. 

Endelig skal du sørge for at vælge den rigtige elinstallatør, så du er sikker på, at der ikke sker nogen form for fejl.

Luk
Luk besked
Covid-19

TK-TEK A/S har åbent som normalt.

Vi servicerer stadig både detail, erhverv og private. Vores personale bliver testet, holder afstand og tager hensyn til andre på arbejdspladsen / i boligen.

Kontakt os